Asociaţie: Din 1 noiembrie, foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave cronice rămân fără tratament

Postat la 31 octombrie 2019 99 afişări

Asociaţie: Din 1 noiembrie, foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave cronice rămân fără tratament

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România cere Guvernului soluţii pentru pacienţii cronici care vor rămâne fără tratament de vineri, întrucât 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul naţional de preţuri şi, implicit, din farmacii.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România solicită Guvernului să găsească "în al 12-lea ceas" o soluţie pentru pacienţii cronici care vor rămâne fără tratament de vineri.

"COPAC atrage atenţia că de mâine 1 noiembrie foarte mulţi pacienţi cu afecţiuni grave cronice vor rămâne fără tratament întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul naţional de preţuri (CANAMED) şi, implicit, din farmacii. Chiar dacă în prezent suntem între două guverne, le spunem tuturor politicienilor că sănătatea nu are culoare politică şi pacienţii nu au timpul necesar să aştepte investirea unui nou ministru al Sănătăţii. Decizia trebuie luată astăzi înainte de dispariţia efectivă a medicamentelor din farmacii", avertizează Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Asociaţia face apel către toţi politicienii "să nu se joace cu viata pacienţilor şi să ia măsura de prelungire a preţurilor din CANAMED".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacienti,
afectiuni,
tratament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.