Aşa ceva nu există

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 iunie 2018 145 afişări

Atunci când unii susţin că un lucru sau altul nu se poate, alţii trec la treabă şi creează imposibilul.

Aşa ceva nu există

În cea de-a doua categorie se înscrie artistul japonez Kokichi Sugihara şi ale sale obiecte despre care cei care le văd ar putea crede că n-au cum să existe.

Sugihara este, de fapt, scrie CNN, un maestru al iluziilor optice, obiectele sale părând să aibă forme imposibile atunci când sunt privite din unghiul potrivit.

Printre creaţiile lui se înscriu săgeata cu vârful la dreapta, care, şi întoarsă la 180 de grade, tot spre dreapta are vârful, „Cilindrul ambiguu”, în care o serie de obiecte scoase la imprimanta 3D par pătrate şi rotunde în acelaşi timp atunci când sunt puse în faţa unei oglinzi, sau obiecte din seria „Mişcarea imposibilă”, care par şi să urce, şi să coboare în funcţie de unghiul din care sunt privite sau oglindite. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.