Armata chineză avertizează că poate ajunge în doar zece minute în Hong Kong

Postat la 16 august 2019 209 afişări

Administraţia de la Beijing a avertizat, vineri, că armata chineză poate ajunge în doar zece minute în provincia autonomă Hong Kong, unde sunt programate noi proteste masive.

Armata chineză avertizează că poate ajunge în doar zece minute în Hong Kong

Sute de tancuri chineze sunt staţionate într-un stadion situat la doar şapte kilometri de limita administrativă dintre China continentală şi Hong Kong, situaţie care generează temeri privind o posibilă intervenţie chineză pentru reprimarea demonstraţiilor prodemocraţie. În ultimele două zile, mii de militari chinezi au efectuat exerciţii pe stadionul situat în Shenzhen.

"Stadionul din Shenzhen se află la 56 de kilometri de Aeroportul din Hong Kong; în plus, de aici, armata chineză poate ajunge în Hong Kong în zece minute", a avertizat un departament al armatei chineze, conform site-ului britanic Metro.co.uk.

Presa de stat de la Beijing a prezentat o serie de imagini cu vehiculele militare trimise în Shenzhen, sugerând că este posibilă o intervenţie pentru oprirea demonstraţiilor. "Nu se va repeta situaţia politică din iunie 1989", a dat asigurări cotidianul de stat The Global Times, în ceea ce este o rară referire la reprimarea protestelor din Piaţa Tiananmen din Beijing, operaţiune soldată cu sute sau chiar mii de morţi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
hong kong,
armata,
avertizare,
beijing,
proteste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.