Aris Karousos, Germanos: 2011 e cel mai bun an de criză. Revenim pe profit

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 17 noiembrie 2011 100 afişări

Germanos, cel mai mare lanţ de retail telecom din România după numărul de magazine, se aşteaptă în acest an la cele mai mari vânzări din 2008 încoace şi la revenire pe profit, potrivit lui Aris Karousos, directorul diviziei de retail din Germanos şi Cosmote.

Compania aniversează 15 ani de activitate, anul 2011 urmând să fie "cel mai bun din ultimii trei ani", cu vânzări mai mari decât în ceilalţi ani de criză, şi, mai important, profit, conform oficialilor companiei care nu au oferit însă estimări concrete. Anul trecut, Germanos a raportat venituri de 374 de milioane de lei şi o pierdere de 25 de milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe Ministerul Finanţelor, ultimul an profitabil fiind de altfel 2006.

În prezent, lanţul Germanos numără 220 de magazine şi aproximativ 250 de angajaţi. "Nu există planuri pentru extinderea reţelei. Avem o acoperire optimă la nivel naţional, însă vor mai fi deschideri şi închideri care nu vor afecta numărul total al magazinelor", a precizat Karousos. În ulrimii patru ani, peste 17 milioane de clienţi au trecut pragul magazinelor din Germanos din toată ţara.

Lansat în 1996, magazinul de baterii situat în centrul Bucureştiului a fost la momentul respectiv un reper în materie de vânzare de baterii pentru industria de retail. "În octombrie 1996, Germanos a făcut primul pas în România şi a început ceea ce avea să devină cea mai perseverentă odisee din retailul telecom românesc", a declarat Aris Karousos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Aris Karousos,
Germanos,
criză,
profit
/actualitate/aris-karousos-germanos-2011-e-cel-mai-bun-an-de-criza-revenim-pe-profit-8984734
8984734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.