Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, cercetat de DNA într-un nou dosar

Postat la 21 februarie 2018 64 afişări

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat de DNA Constanţa într-un nou dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare. În aceeaşi cauză sunt cercetaţi şi alţi angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, cercetat de DNA într-un nou dosar

Potrivit DNA, Neculai Poalelungi, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. De asemenea, Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, este acuzat de complicitate la de abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorii spun că, în contextul trimiterii sale în judecată pe 3 februarie 2017 pentru producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei, "în încercarea de a-şi crea o situaţie favorabilă în cadrul procesului penal", la data de 10 octombrie 2017 Arhiepiscopul Tomisului ar fi depus un denunţ, "prin care acuza un număr de trei persoane fizice (două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) şi două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.