Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-ar putea afla sentinţa în dosarul Nazarcea pe 29 mai/ Ce acuze i se aduc

Postat la 22 mai 2019 65 afişări

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, ar putea afla săptămâna viitoare sentinţa instanţei în dosarul Nazarcea, în care procurorii anticorupţie din Constanţa l-au trimis în judecată pentru fraude cu fonduri europene, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,4 milioane de lei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-ar putea afla sentinţa în dosarul Nazarcea pe 29 mai/ Ce acuze i se aduc

La Curtea de Apel Constanţa s-a judecat, miercuri, ultimul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost acuzat, alături de alte persoane, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri europene.

Cu această ocazie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat pedeapsa maximă pentru Teodosie Petrescu, precum şi recuperarea prejudiciului produs, de 1.392.964 de lei.

La rândul lor, avocaţii angajaţi de prelatul constănţean au solicitat achitarea acestuia. Ei au precizat că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) nu a notificat Arhiepiscopia despre prezenţa unor nereguli în derularea proiectului, considerând astfel că fapta incriminată nu există.

Instanţa a rămas în pronunţare pentru data de 29 mai.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arhiepiscop,
dosar,
sentinta,
acuze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.