Arabia Saudită a oferit cetăţenie unui robot feminin, în timp ce restricţionează drepturile femeilor

Postat la 27 octombrie 2017 272 afişări

Unui robot cu trăsături feminine din Arabia Saudită i s-a garantat săptămâna aceasta cetăţenia saudită, fapt ce a atras critici pentru că mecanismul automat pare să aibă mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce trăiesc în statul din Golful Persic, informează ABC News.

Arabia Saudită a oferit cetăţenie unui robot feminin, în timp ce restricţionează drepturile femeilor

Robotul Sophia poate recrea expresii faciale şi purta conversaţii, acesta a obţinut simpatia publicului când a fost prezentată la un summit economic din Riad, săptămâna aceasta.

Robotul a fost anunţat miercui de către un moderator al televiziunii CNBC că Arabia Saudită a garantat Sophiei ”prima cetăţenie saudită pentru un robot”.

”Sunt foarte onorată şi mândră de această distincţie unică. Este un lucru istoric să fii primul robot din lume ce are cetăţenie ”, a declarat Sophia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.