Aprobarea Legii bugetului de stat pe 2016, pe agenda Guvernului în şedinţa de miercuri

Autor: Alice Draghici Postat la 09 decembrie 2015 60 afişări

Pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului de miercuri ar putea fi inclusă, pe lângă proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, o ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, precum şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2016-2018.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul va discuta, miercuri, în şedinţa săptămânală, proiectele de lege privind bugetele de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2016, pe lista cu acte normative aflându-se şi aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul viitor, dar şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2016-2018.

De asemenea, pe ordinea de zi a Guvernului, sunt prevăzute şi câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. Ar putea fi, de asemenea, discutată o ordonanţă de urgenţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar şi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi mai sunt prevăzute proiecte de hotărâri referitoare la alocarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea unor cheltuieli ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale, precum şi ale unităţilor de învăţământ special de stat finanţate din bugetele proprii ale judeţelor, proiect de hotătâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

De asemenea, un alt proiect de hotărâre care ar putea fi adoptat de Guvern în şedinţă se referă la suplimentarea bugetului Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, în vederea plăţii despăgubirilor acordate de către Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii.

Pe lista cu acte normative se află un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, un alt proiect de hotărâre se referă stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, dar şi un proiect de hotărâre pentru completarea art.3 din anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ''Prima casă''.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi se referă la organizarea şi funcţionarea Ministerului Energiei, organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
AGENDA SEDINTA DE GEVERN,
BUGET
/actualitate/aprobarea-legii-bugetului-de-stat-pe-2016-pe-agenda-guvernului-in-sedinta-de-miercuri-14913587
14913587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.