Aproape jumătate din români primesc beneficii extrasalariale de Paşte

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 aprilie 2018 94 afişări

Sărbătorile Pascale din acest an vor aduce beneficii extrasalariale pentru aproape jumătate dintre angajaţii români (41,74%), potrivit celui mai recent sondaj eJobs, liderul pieţei de recrutare online din România. Cei mai mulţi dintre aceştia vor primi din partea angajatorilor prime în bani (21,30%), tichete cadou (13,91%) şi zile libere suplimentare (4,78%).

Aproape jumătate din români primesc beneficii extrasalariale de Paşte

Un procent mai mic de angajaţi (3,04%) primesc coşuri cadou cu produse specifice de sărbători, în timp ce 1% beneficiază de cadouri pentru copii sau posibilitatea de a participa la ateliere creative de Paşte. Cu toate acestea, mai bine de jumătate dintre angajaţi, respectiv 58,26%, spun că, în compania pentru care lucrează, nu vor fi oferite cadouri sau stimulente cu ocazia sărbătorilor Pascale.

În ceea ce priveşte beneficiile pe care românii le apreciază cel mai mult, pe primul loc se află primele în bani, menţionate de 71,30% dintre respondenţi. Sunt urmate, la o distanţă destul de mare, de zilele libere suplimentare (13,91%), tichetele cadou (8,70%) şi cadourile pentru copii (3,04%). Coşurile cu produse specifice de sărbători şi atelierele creative sunt preferate de mai puţin de 3% dintre angajaţi.

”A devenit o tradiţie ca, de sărbători, companiile să gândească o schemă de beneficii pentru angajaţi, ca parte a strategiei de motivare a acestora. Totuşi, în ultimii ani, de când a început să se manifeste intensiv şi preocuparea pentru consolidarea propriului brand de angajator, politica de resurse umane s-a ramificat şi a devenit mult mai complexă, beneficiile extrasalariale de Paşte sau de Crăciun fiind înlocuite, în unele cazuri, de instrumente de motivare şi retenţie acordate pe tot parcursul anului şi personalizate, în funcţie de nevoile fiecărei echipe de angajaţi în parte”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Astfel, 43,04% dintre angajaţi declară că nu primesc niciodată prime sau cadouri, de sărbători, în timp ce 25,65% primesc doar ocazional, iar 31,30% în fiecare an. Dintre aceştia, aproape 40% au în schemă astfel de stimulente şi de Paşte, şi de Crăciun, în timp ce 20% semnalează doar Crăciunul ca fiind sărbătoarea care le aduce beneficii suplimentare.

În ceea ce priveşte pachetul extrasalarial primit în mod obişnuit, pe tot parcursul anului, în companiile locale, 51,30% dintre angajaţi au parte, lunar, de bonuri de masă, 19,57% beneficiază de abonament la clinici medicale private, 13,91% de transport gratuit şi 8,21% de program flexibil. Lista beneficiilor recurente, oferite pe tot parcursul anului de către angajatori mai include suplimentarea zilelor de concediu de odihnă, discounturi pentru servicii şi produse oferite de companii partenere, abonamente la săli de sport, spaţiu pentru recreere la locul de muncă, cursuri de dezvoltare personală sau masaj de relaxare la birou.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 20 martie – 3 aprilie 2018, pe un eşantion de 1.240 de respondenţi activi profesional, dintre care 69,57% în funcţii fără atribute şi responsabilităţi de conducere, majoritatea (50,43%) cu vârsta între 25 şi 40 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
beneficii,
primire,
romani,
EJOBS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.