Aproape 400 de angajaţi de la combinatul ArcelorMittal Galaţi au protestat, cerând salarii mai mari

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 22 ianuarie 2015 115 afişări

Aproximativ 400 de angajaţi de la combinatul ArcelorMittal din Galaţi au protestat, joi, în faţa unităţii, solicitând salarii mai mari, iar membrilor de sindicat care participă la negocierea noului contract colectiv de muncă să nu fie de acord cu noile propuneri făcute de administraţia companiei.

Protestul a fost organizat de două sindicate din combinatul ArcelorMittal Galaţi - US Forum şi Sindicatul Naţional al Siderurgiştilor -, cei aproximativ 400 de angajaţi exprimându-şi nemulţumirile privind salariile şi condiţiile de muncă.

Totodată, liderii protestatarilor au solicitat Sindicatului ”Siderurgistul AMG”, care participă la negocieri cu administraţia combinatului, să nu semneze contract colectiv de muncă pe anul 2015.

Conducerea combinatului siderurgic menţine însă oferta salarială propusă în cadrul negocierilor cu sindicatul reprezentativ, ”Siderurgistul AMG”, pe noul contract colectiv de muncă.

”ArcelorMittal Galaţi reafirmă necesitatea încheierii contractului colectiv de muncă, document care prevede creşterea salariilor şi a bonusurilor pentru toţi angajaţii, cu excepţia managerilor, faţă de contractul anterior. Pentru muncitori, creşterea medie este de 7,3%, iar pentru salariul de bază este de 6%”, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Combinatului, Dorian Dumitrescu.

Conform sursei citate, o majorare peste acest procent ar afecta rezultatele operaţionale ale combinatului obţinute până în prezent.

”Compania nu poate fi de acord cu revendicările care nu reflectă realităţile economice şi pot pune în pericol echilibrul fragil obţinut în ultimele luni. De aceea, va continua să acţioneze într-o manieră responsabilă. Pentru a nu afecta rezultatele operaţionale obţinute până în prezent, datorate efortului depus în ultimii ani de către angajaţi şi conducere şi, de asemenea, având în vedere necesitatea de a asigura sustenabilitatea activităţii noastre, poziţia administraţiei este că oferta aceasta este singura viabilă şi posibilă a fi sprijinită din punct de vedere financiar. Orice acţiune care ar putea întârzia sau afecta închiderea contractul colectiv de muncă nu este în favoarea angajaţilor şi a companiei”, se mai arată în cumunicat.

În aceste zile, la combinatul ArcelorMittal Galaţi au loc negocieri între conducerea companiei şi Sindicatul ”Siderurgistul AMG”, care s-a delimitat de acţiunea de protest de joi a celor două sindicate - US Forum şi Sindicatul Naţional al Siderurgiştilor.

Reprezentanţii Sindicatului ”Siderurgistul AMG” solicită conducerii ArcelorMittal Galaţi o majorare salarială cuprinsă între 12% şi 15%, astfel încât salariul minim să ajungă la 1.100 lei, iar cele cinci prime anuale să crească la 250 de lei, de la 160 şi 200 de lei, în timp ce compania vrea ca nivelul primelor să fie de 200 de lei.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi are în prezent aproximativ 6.400 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARCELORMITTAL,
PROTEST,
/actualitate/aproape-400-de-angajati-de-la-combinatul-arcelormittal-galati-au-protestat-cerand-salarii-mai-mari-13781681
13781681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.