Aproape 1.000 de imobile ar fi fost retrocedate ilegal la Timişoara. Fostul şi actualul primar, cercetaţi de DNA pentru abuz în serviciu

Postat la 17 februarie 2017 165 afişări

Aproape 1.000 de imobile ar fi fost retrocedate ilegal la Timişoara. Fostul şi actualul primar, cercetaţi de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost pus sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case naţionalizate din Timişoara. În aceeaşi cauză este cercetat şi viceprimarul Traian Stoia. La audieri a fost şi primarul Nicolae Robu. În dosar este vorba de retrocedarea a aproape 1,000 de imobile din Timişoara, potrivit unor surse judiciare.

"Am fost chemat aici în calitate de suspect în vânzarea unor case naţionalizate în perioada în care am fost primar. Reproşul este clasic: abuz în serviciu. Nu ştiu valoarea prejudiciului. Primăria a vândut 1300 de locuinţe şi acum e vorba de 60 de locuinţe. Nu am obţinut nimic. Cei care au încheiat contractele au apreciat că şi eu mi-am însuşit punctele lor de vedere pentru că aveau toate vizele şi viza de specialitate", a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Şi primarul Timişoare, Nicolae Robu, a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că nu va demisiona din funcţia de edil şi că legea privind abuzul în serviciu trebuie corectată pentru ca infractorii să fie condamnaţi, dar cei de bună-credinţă să nu fie expuşi atunci când iau decizii.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.