Apple va deveni prima companie americană care atinge o valoare bursieră de 1.000 miliarde de dolari. Cât de aproape este producătorul iPhone-ului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 august 2018 101 afişări

Apple va deveni prima companie americană care atinge o valoare bursieră de 1.000 miliarde de dolari. Cât de aproape este producătorul iPhone-ului

Apple şi-a recalculat valoarea la care trebuie să ajungă acţiunile companiei pentru a deveni primul gigant american care atinge pragul de 1.000 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Astfel, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, acţiunile Apple au închis la 201,5 dolari per acţiune, în creştere cu 5,89%, la o capitalizare de piaţă de 988,4 miliarde dolari. Joi la ora 11.30, înainte de deschiderea bursei americane, acţiunile Apple erau în scădere cu 0,7%.

Până acum, investitorii aşteptau un preţ de 203,45 dolari per acţiune, pentru ca Apple să atingă acest prag record, însă după ce compania a anunţat că numărul acţiunilor este de 4.829.926.000, investitorii au recalculat pragul la 207,05 dolari per acţiune.

Producătorul iPhone-urilor a ratat uşor aşteptările analiştilor cu privire la vânzările de accesorii, însă a raportat venituri mari din vânzările de telefoane. Încasările acestui segment de business au ajuns la 9,55 miliarde dolari, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 De asemenea, compania a depăşit estimările veniturilor din segmentul de software şi servicii.

În total, în 2018, acţiunile Apple au crescut cu circa 18% şi cu peste 30% în ultimele 12 luni.

Compania a raportat venituri totale record de 53,3 miliarde de dolari, după ce a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri, 11,5 milioane de iPad-uri şi 3,7 milioane de Mac-uri.

În această cursă, Apple se întrece cu Alphabet, compania mamă a Google şi cu Amazon, ambele companii având capitalizări bursiere apropiate de 900 de miliarde de dolari. Amazon, compania fondată de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are o capitalizare bursieră de 875 miliarde de dolari, în timp ce Alphabet are o capitalizare de 858 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
miliarde,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.