Apple se află într-un impas major: Criza celei mai mari fabrici de iPhone-uri din lume va reduce producţia noilor modele cu 6 milioane de unităţi

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 noiembrie 2022 115 afişări

Apple se află într-un impas major: Criza celei mai mari fabrici de iPhone-uri din lume va reduce producţia noilor modele cu 6 milioane de unităţi

Operaţiunile unităţii Foxconn, locul în care se fabrică majoritatea telefoanelor iPhone 14 Pro şi Pro Max, au fost întrerupte la jumătatea lunii octombrie, în urma unui focar de Covid care a pus fabrica şi pe cei 200.000 de muncitori ai săi în stare de izolare "în circuit închis", a raportat Techspot.

Se susţine că 20.000 de lucrători au fost puşi în carantină la faţa locului. De asemenea, au fost raportate cazuri de penurie de alimente, fapt care a forţat muncitorii să demisioneze în masă. 

Recent, Foxconn a fost nevoită să nege informaţiile potrivit cărora opt persoane au murit în fabrică de la începutul închiderii. Compania a încercat să îi liniştească pe lucrătorii cu normă întreagă oferindu-le bonusuri de până la 1.800 de dolari pe lună pentru a rămâne în fabrică în decembrie şi ianuarie.

Apple a avertizat la începutul acestei luni că restricţiile Covid-19 de la fabrică vor avea un impact asupra livrărilor celor două modele iPhone 14. Este de aşteptat ca 6 milioane de unităţi să fie pierdute ca urmare a întreruperii, deşi Apple şi Foxconn speră să recupereze pierderile anul viitor.

Apple nu trece prin cele mai uşoare momente în ceea ce priveşte lansarea iPhone 14. Scăderea cererii pentru produsele tehnologice ce vârf, generată de recesiunea economică globală, a făcut ca cei de la Cupertino să reducă planurile de creştere a producţiei pentru noul iPhone 14 la 87 de milioane de unităţi, de la o estimare anterioară de 90 de milioane de unităţi.

În octombrie, au existat informaţii potrivit cărora Apple a dat instrucţiuni la doi furnizori să reducă producţia de iPhone 14 Plus cu 90%, la mai puţin de două săptămâni de la debutul telefonului, din cauza interesului mai slab pentru acest model. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.