Aplicaţia WhatsApp a trecut de 5 miliarde de descărcări pe platforma Google Play

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 ianuarie 2020 55 afişări

Aplicaţia WhatsApp a trecut de 5 miliarde de descărcări pe platforma Google Play

Aplicaţia WhatsApp a trecut de 5 miliarde de descărcări pe platforma Google Play, întrând într-un club în care se mai află doar Facebook şi o serie de aplicaţii Google. 

Pe site, compania anunţă că aplicaţia este folosită de peste 1 miliard de persoane din 180 de ţări.

Aplicaţia este creaţia antreprenorilor Jan Koum şi Brian Acton, care au lucrat anterior la Yahoo. WhatsApp a fost achiziţionată în 2014 de Facebook, dar operează ca un serviciu separat.

Recent compania a anunţat că aplicaţia va înceta în curând să funcţioneze pe milioane de telefoane mai vechi. Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone şi Windows Phone, perioada de asistenţă oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai funcţiona pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme.

Telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3 - cunoscută şi sub numele de Gingerbread - nu vor mai fi acceptate şi oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat. Android Gingerbread a apărut în 2010.

Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii WhatsApp afectaţi îşi pot actualiza sistemul de operare, pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăţi în a folosi sisteme de operare mai noi, sau pur şi simplu nu le vor permite instalarea lor.

Recent, Pavel Durov, CEO al aplicaţiei de mesagerie Telegram, şi-a avertizat utilizatorii cu privire la problemele de securitate ale WhatsApp, pe care a descris-o descris-o drept un „borcan de miere” care spionează utilizatorii.

Comentariile lui Durov vin după ce în ultima perioadă au apărut informaţii că WhatsApp a fost folosit accesat de hackeri şi folosit pentru a spiona utilizatorii. Pe lângă vulnerabilitatea pe care Durov a discutat-o ​​în postarea sa, o altă breşă de securitate WhatsApp a fost folosită recent şi pentru a spiona activişti, avocaţi şi jurnalişti indieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
whatsapp,
utilizatori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.