Aplicaţia care află la ce siteuri nedorite se conectează telefonul

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 mai 2015 386 afişări

Specialiştii în domeniul securităţii au pus la punct un sistem de identificare a aplicaţiilor Android care se conectează în secret la siteuri care spionează userul. Un mare număr de aplicaţii se conectează la siteuri publicitare sau care urmăresc comportamentul online al consumatorului, iar altele se leagă chair de siteuri asocialte cu malware.

Aplicaţia care află la ce siteuri nedorite se conectează telefonul

Eurecom din Franţa a dezvoltat o aplicaţie care monitorizează comportamentul programelor instalate şi la ce siteuri se conectează acestea. Aplicaţia se numeşte NoSuchApp, sau NSA, o trimitere evidentă la National Security Agency, agenţiua americană de securitate cunoscută pentru faptul că urmăreşte o bună parte din mediul şi mesajele online. Echipa de dezvoltatori intenţionează să lanseze aplicaţia pe Google Play.

Programatorii au descărcat peste 2000 de aplicaţii din toate cele 25 de categorii disponibile pe Google Play. Fiecare aplicaţie a fost testată pe un Sansung Galaxy S3 şi au urmărit comportamentul acesteia. Ei au descoperit că aplicaţiile se conecteză la un uluitor număr de 250.000 de adrese diferite, ce aparţin de 2000 de domenii.

Remarcabil este comportamentul Music Volume EQ, o aplicaţie de control a sunetului, o sarcină care nu necesită vreo conexiune externă, şi care se conecta la 2000 de diferite URL-uri.

O altă aplicaţie, numită Eurosport Player, se conecta la 810 tracking sites, situri de urmărire a comportamentului userilor. Pe de altă parte, dezvoltatorii NSA spun că doar un număr redus de aplicaţii se conectau la siteuri ce au legături cu zona malware.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aplicatia-care-afla-la-ce-siteuri-nedorite-se-conecteaza-telefonul-14205251
14205251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.