Anunţul de la Fisc care îi sperie pe toţi românii. Inspectorii ANAF nu mai iartă pe nimeni

Postat la 19 septembrie 2017 1995 afişări

Ministerul Finanţelor trece la următorul nivel în materie de control fiscal: angajaţii ANAF vor face comunicarea cu contribuabili rău-platnici chiar la domiciliul acestora.

Anunţul de la Fisc care îi sperie pe toţi românii. Inspectorii ANAF nu mai iartă pe nimeni

Regulile prin care autorităţile fiscale comunică documentele pe care le emit contribuabililor ar putea suferi modificări importante, conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică.

Mai exact, actele administrativ-fiscale vor putea fi comunicate inclusiv de către angajaţii Fiscului la domiciliul fiscal. În caz de refuz sau dacă nu va fi găsit nimeni, se va pune o înştiinţare pe uşă.

Ministerul Finanţelor vrea să introducă o nouă modalitate prin care să comunice actele administrativ-fiscale către firme şi persoanele fizice, aceasta fiind una dintre propunerile incluse recent într-un proiect de ordonanţă a Guvernului.

Mai precis, actele administrativ-fiscale tipărite vor putea fi comunicate chiar de angajaţii proprii ai Fiscului, în cazuri mai deosebite. Acest lucru se va face prin remiterea sub semnătură, la domiciliul fiscal al companiei, ori împuternicitului/curatorului acesteia.

„Prin excepţie (...), organul fiscal competent poate decide comunicarea actului administrativ fiscal emis pe suport hârtie, prin remiterea, sub semnătură, la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului sau curatorului acestuia, prin angajaţii poprii ai organului fiscal", scrie în propunerea de act normativ citata de AvocatNet, cu precizarea că, în caz de refuz sau dacă nu este găsit nimeni la adresa de comunicare, se va afişa pe uşă o înştiinţare, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.