Anunţ viral pe Internet: „Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în Bucureşti”

Postat la 04 februarie 2018 4788 afişări

Un anunţ postat pe reţeaua de socializare Facebook a devenit viral. Este vorba despre un presupus octogenar care ar lăsa moştenire o vilă în Capitală, rezervându-şi însă dreptul de uzufruct viager.

Anunţ viral pe Internet: „Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în Bucureşti”

„Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în Bucureşti în baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitaţie. Nu am copii şi dorec să las casa unei familii de intelectuali bine educaţi! Îmi rezerv dreptul să fac selecţia familiei şi aştept solicitările dumneavoastră doar la anunţ pe contact”, se arată în anunţul care a adunat mii de like-uri şi distribuiri.

Ce este uzufructul viager?

„Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa" (Art. 703 noul Cod Civil). Uzufructul este viager când se încheie pe durata vieţii beneficiarului sau titularului acestuia.

Din punctul de vedere al duratei, dacă titularul este o persoană fizică, uzufructul poate fi cel mult viager. Dacă beneficiarul dreptului de uzufruct este o persoană juridică, acesta se poate închea pe o perioadă de maxim 30 de ani. Prin urmare, uzufructul poate fi viager numai când beneficiarul este o persoană fizică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.