Anunţ istoric. Premierul Moldovei: Transgaz SA România a câştigat competiţia pentru privatizarea transportatorului de gaze naturale din Republica Moldova

Postat la 27 februarie 2018 87 afişări

Compania Transgaz a câştigat concursul de privatizare a întreprinderii de stat din Republica Moldova, Vestmoldtransgaz, anunţul fiind făcut de premierul moldovean Pavel Filip în cadrul întrevederii cu premierul României, Viorica Dăncilă.

Anunţ istoric. Premierul Moldovei: Transgaz SA România a câştigat competiţia pentru privatizarea transportatorului de gaze naturale din Republica Moldova

"Republica Moldova şi-a majorat exporturile pe piaţa europeană, dar schimburile comerciale cele mai înalte sunt cu România. Am salutat venirea pe piaţa din Republica Moldova a Băncii Transilvania şi deschiderea la Chişinău a reprezentanţei companiei de transport de gaze naturale Transgaz şi decizia de a participa la concursul investiţional de privatizare a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz.

 

Cu această ocazie aş dori să anunţ că ziua de ieri, 26 februarie, comisia pentru desfăşurarea concursurilor de privatizare a anunţat rezultatul concursurilor, unde EuroTransgaz, în care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câştigătorul acestei competiţii. Prin intermediul acestui exerciţii trebuie să recunoaştem că TransGaz România, şi, dacă vreţi, statul român, până la urmă, şi-a confirmat bunele şi serioasele intenţii de a contribui la creşterea securităţii energetice a statului nostru ", a afirmat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, la conferinţa comună cu premierul Viorica Dăncilă.

 

"Investiţia ne va ajuta să diversificăm sursele de import a gazelor naturale. Va vea de câştigat nu doar investitorul, dar şi cetăţenii Republicii Moldova", a mai spus premierul Rep. Moldova.

 

Cititi maim ulte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.