Anunţ îngrijorător despre Coronavirus. Cercetătorii din China au descoperit despre COVID-19 că ar fi suferit o mutaţie din care a rezultat încă un virus, mai puternic

Postat la 06 martie 2020 18801 afişări

Anunţ îngrijorător despre Coronavirus. Cercetătorii din China au descoperit despre COVID-19 că ar fi suferit o mutaţie din care a rezultat încă un virus, mai puternic

Cercetătorii din China au descoperit o tulpină nouă de coronavirus, mai violentă, ceea ce ar putea întârzia descoperirea unui vaccin, scrie CNBC.

Într-un studiu preliminar publicat marţi, oamenii de ştiinţă de la School of Life Sciences din cadrul Universitatăţii Peking şi de la Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că un tip mai agresiv al noului coronavirus a reprezentat aproximativ 70% din tulpinile analizate, în timp ce 30% au fost legate de un nivel mai puţin tip agresiv.

Cel mai agresiv tip de virus s-a dovedit a fi predominant în primele etape ale focarului din Wuhan - oraşul chinez unde COVID-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului trecut. Însă frecvenţa acestui tip de virus a scăzut de la începutul lunii ianuarie.

Cercetătorii au declarat că rezultatele lor indică faptul că dezvoltarea de noi variaţii ale virusului a fost „probabil cauzată de mutaţii şi prin selecţie naturală, pe lângă recombinare”.

„Aceste descoperiri susţin cu tărie o nevoie urgentă de studii ulterioare şi complete, care combină date epidemiologice şi înregistrări grafice ale simptomelor clinice ale pacienţilor infectaţi cu COVID-19”, au spus aceştia.

Cercetătorii au avertizat că datele examinate în studiu erau încă „foarte limitate”, subliniind că analizarea unui set mai mare de date ar fi necesară pentru a obţine o „mai bună înţelegere” a evoluţiei COVID-19. Rezultatele au fost publicate în revista National Science Review, revista Academiei Chineze de Ştiinţe.

Studiul vine la scurt timp după ce OMS a confirmat că virusul a infectat peste 93.000 de oameni în întreaga lume, cu cel puţin 3.100 de decese.

Majoritatea acestor cazuri au fost raportate în China, deşi numărul de noi cazuri s-a răspândit în peste 70 de ţări, iar OMS a avertizat că COVID-19 ar putea ajunge în curând la majoritatea naţiunilor „dacă nu chiar” în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agresiv,
descoperire,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.