Anul dezastrelor pentru retail. Mii de magazine s-au închis şi multe altele au intrat în faliment

Autor: Florin Casota Postat la 27 decembrie 2017 794 afişări

Anul 2017 pentru industria de retail a fost unul roller coaster. Iată câteva dintre lucrurile care au şocat industria în acest an.

Anul dezastrelor pentru retail. Mii de magazine s-au închis şi multe altele au intrat în faliment

1. Foarte multe magazine s-au închis anul acesta. În SUA, peste 8000 de magazine din reţele naţionale şi-au închis uşile anul acesta. J.C Penney, Macys sau Sears sunt câteva exemple de reţele de retail care au renunţat la zeci de locaţii, relatează Fortune.com

2. În mai 2017 a fost bătut recorduri de falimente din industrie înregistrat în 2016. Câteva dintre companiile care şi-au declarat falimentul: The Limited, Radio Shack, Gymboree, Wet Seal sau Hhgregg.

3. Amazon a surprins pe toată lumea achiziţionând Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari. Achiziţia a declanşant un război al preţurilor cu rivali Amazon.

4. Walmart intră pe teritoriul Amazon şi în 2017 şi-a crescut oferta online. Walmart a cumpărat branduri precum Bonobos, Moosejaw sau Modcloth. Compania şi-a crescut veniturile online cu 50% în al treilea trimestru al anului, dovedind că se poate bate cu Amazon.

5. Retaileri precum Best Buy, Nike sau Calvin Klein au devenit parteneri cu Amazon în 2017

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.