Antibiotice Iaşi, vânzări de 242 mil.lei la 9 luni şi profit net de 21,5 mil.lei, în creştere cu 2%

Autor: Roxana Rosu Postat la 15 noiembrie 2019 69 afişări

Antibiotice Iaşi, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria farmaceutică locală şi principalul producător al substanţei active nistatină la nivel global, a încheiat primele nouă luni cu venituri din vânzări de 242 milioane lei, nivel comparabil cu cel din 2018, şi un profit net de 21,5 milioane lei, cu circa 2% peste perioada similar de anul trecut, arată datele publicate vineri la BVB.

Antibiotice Iaşi, vânzări de 242 mil.lei la 9 luni şi profit net de 21,5 mil.lei, în creştere cu 2%

Antibiotice Iaşi,  unul dintre cei mai importanţi jucători din industria farmaceutică locală şi principalul producător al substanţei active nistatină la nivel global, a încheiat primele nouă luni cu venituri din vânzări de 242 milioane lei, nivel comparabil cu cel din 2018, şi un profit net de 21,5 milioane lei, cu circa 2% peste perioada similar de anul trecut, arată datele publicate vineri la BVB.

”În perioada analizată valoarea taxei clawback a crescut cu 17% faţă de primele 9 luni ale anului 2018, afectând profitul companiei”, se menţionează în raport.

Profitul din exploatare a înregistrat o valoare de 27,58 milioane lei, mai mare cu 11% faţă de primele nouă luni din 2018.

Vânzările din străinătate s-au ridicat la 97 milioane lei, în creştere cu 8,6% faţă de bugetul planificat.

Antibiotice a majorat cu 14% vânzările de nistatită pe piaţa americană şi cu 50% a celor de ampicilină şi nafcilină.

Producătorul român are o reţea de reprezentanţe comerciale în Republica Moldova, Vietnam, Ucraina şi Serbia (Office), aproximativ 50% din valoarea exportului de produse finite realizându-se în aceste teritorii. În perioada ianuarie-septembrie, vânzările pe aceste patru pieţe au înregistrat o creştere cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2018.

Potrivit companiei de cercetare Cegedim, Antibiotice ocupă locul 19 în piaţa pharma, din punct de vedere al vânzărilor în perioada octombrie 2018 – septembrie 2019, cu un total de 337 milioane lei.  DIn punct de vedere al volumului de unităţi vândute, producătorul de la Iaşi ocupă locul 5 în piaţă, cu 31 milioane unităţi, în creştere cu 5%. 

Compania controlată de stat are o capitalizare de 334 milioane lei la BVB, iar acţiunile sâau apreciat de la începutul anului cu 2,46%, după tranzacţii de 14 milioane lei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
perioada,
crestere,
vanzari,
antibiotice,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.