Antares Group inaugurează prima reţea locală de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat

Autor: Georgiana Călin Postat la 09 decembrie 2016 744 afişări

Antares Group inaugurează prima reţea locală de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat

Antares Group anunţă inaugurarea primei reţele de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (GNCV) din România de-a lungul coridoarelor europene de transport. Investiţia totală, în valoare de 5,2 milioane de euro, se va derula până în 2019 şi beneficiază de o contribuţie nerambursabilă de 4,4 milioane de euro din partea Agentiei Executive pentru Inovare şi Retele (INEA) din cadrul Comisiei Europene. Proiectul se derulează prin firma Denisson Energy, membră a Antares Group, şi Asociatia Producatorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat ( CNG Romania ). 

„Aceasta este o alternativă viabilă la combustibilii clasici, prin marele plus pe care îl aduc reducerea drastică a emisiilor de particule, fapt ce contribuie la îmbunătăţirea calitătii aerului şi implicit a sănătăţii noastre a tuturor, pe de o parte, şi economia substaţială de costuri cu carburantul pe de altă parte. De aceea, Antares pariază pe dezvoltarea autovehiculelor cu motoare pe GNCV într-un viitor apropiat”, a declarat Dumitru Becşenescu, preşedinte al Antares Group si presedinte al Asociatiei CNG Romania.  

Staţiile vor fi amplasate în orasele principale ce sunt tranzitate de coridoarele europene de transport rutier Rhine-Danube: Arad, Timişoara, Deva, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa şi Orient/East-Med: Drobeta Turnu-Severin şi Craiova. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.