ANSVSA: Laboratorul din Marea Britanie a confirmat forma atipică de encefalopatie spongiformă bovină

Postat la 02 iulie 2014 39 afişări

Laboratorul din Marea Britanie a confirmat, în urma analizelor, forma atipică de encefalopatie spongiformă bovină pentru proba recoltată de la o vacă sacrificată într-un abator autorizat, la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat miercuri ANSVSA, precizând că acesta este un caz izolat în România.

ANSVSA: Laboratorul din Marea Britanie a confirmat forma atipică de encefalopatie spongiformă bovină

 Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată, într-un comunicat de presă, că o probă recoltată de la o bovină care a fost sacrificată în 30 aprilie, într-un abator autorizat, a prezentat rezultat pozitiv la testarea efectuată în 1 mai, pentru supravegherea encefalopatiei spongiforme bovine (ESB).

Proba a fost trimisă pentru confirmarea diagnosticului la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Encefalopatii Spongiforme Transmisibile (EST) din cadrul Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), care a diagnosticat encefalopatia spongiformă bovină în data de 15 mai.

Totodată, proba a fost trimisă pentru identificarea tulpinii de encefalopatie spongiformă bovină la Laboratorul Comunitar de Referinţă Weybridge din Marea Britanie, care a stabilit, în urma analizelor, că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB, care apare în mod natural şi spontan la bovine, a precizat ANSVSA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ansvsa-laboratorul-din-marea-britanie-a-confirmat-forma-atipica-de-encefalopatie-spongiforma-bovina-12877096
12877096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.