ANM, prognoză pentru 2 săptămâni: Caniculă în următoarele zile, urmată de vreme răcoroasă

Postat la 12 august 2019 312 afişări

Meteorologii anunţă, pentru primele zile ale acestei săptămâni, vreme caniculară în aproape toată ţara, cu temperaturi ce ajung la 37 de grade, urmând ca, la mijlocul săptămânii, să se răcorească. Însă, începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi din nou, arată ANM.

ANM, prognoză pentru 2 săptămâni: Caniculă în următoarele zile, urmată de vreme răcoroasă

Banat

Vremea va fi caniculară în următoarele două zile când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca pe parcursul zilelor de 14 şi 15 august să se înregistreze în medie maxime de 25....26 de grade.

„Apoi, valorile diurne vor creşte până spre 32 de grade, în data de 19 august. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 28 de grade. În primele zile, media minimelor termice va fi ridicată, urmând a se situa în jurul valorii 20 de grade. Apoi, minimele vor scădea spre 14 grade, urmând să crească spre 18 grade, în data de 20 august”, informează Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

Potrivit sursei citate, o nouă răcorire a vremii va conduce temperaturi de 14 grade, în medie, la sfârşitul intervalului (24-25 august).

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de marţi spre miercuri (13-14 august) şi pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi va fi în creştere spre sfârşitul intervalului (în datele de 23 şi 24 august).

Crişana

Şi în această zonă, vremea va fi caniculară (temperaturi de 37 grade), după care se va răci, urmând ca în data de 15 august să se înregistreze în medie 25 de grade.

„Ulterior, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 26 de grade. În intervalul 12 - 14 august media temperaturilor minime va fi de 19...20 de grade. Ulterior, minimele vor scădea semnificativ, urmând a se înregistra în medie 13...14 grade pe tot parcursul intervalului 15 - 18 august”, arată meteorologii.

În 19 şi 20 august, media minimelor va creşte spre 16 grade, apoi va scădea din nou.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de marţi spre miercuri, pe parcursul zilei de miercuri (14 august), apoi în intervalul 19 - 25 august.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
prognoza,
canicula,
grade,
temperaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.