Angela Merkel nu exclude posibilitatea modificării cooperării cu Rusia în domeniul energiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 septembrie 2014 58 afişări

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu exclude posibilitatea modificării liniei politice germane şi europene în privinţa cooperării energetice cu Rusia în cazul în care criza din Ucraina va continua să se agraveze.

"Va fi normal să reexaminăm politica noastră energetică pe termen mediu şi lung dacă valorile fundamentale vor fi în continuare încălcate", a răspuns Merkel la o întrebare privind cooperarea cu Rusia în domeniul energiei.

Merkel a insistat că Rusia, Uniunea Europeană şi Germania nu au interesul de a întrerupe cooperarea.

"Este în interesul tuturor părţilor să continuăm cooperarea", a spus cancelarul german.

"Aproape toate statele europene sunt legate de Rusia în privinţa aprovizionării cu energie. Pentru Germania, dependenţa de gazul rusesc este de 38%, alte ţări au o dependenţă de 100%", a amintit liderul de la Berlin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UE,
RUSIA
/actualitate/angela-merkel-nu-exclude-posibilitatea-modificarii-cooperarii-cu-rusia-in-domeniul-energiei-13356769
13356769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.