Angela Merkel îi transmite lui Donald Trump că SUA au putere datorită NATO. Cancelarul Germaniei refuză creşterea imediată a bugetului apărării

Postat la 17 februarie 2017 233 afişări

Puterea Statelor Unite creşte şi datorită Alianţei Nord-Atlantice, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, comentând afirmaţiile preşedintelui Donald Trump că NATO ar fi "desuetă", liderul de la Berlin părând să ignore apelurile Washingtonului privind creşterea bugetului pentru apărare.

Angela Merkel îi transmite lui Donald Trump că SUA au putere datorită NATO. Cancelarul Germaniei refuză creşterea imediată a bugetului apărării

Întrebată, într-o conferinţă de presă alături de premierul Canadei Justin Trudeau, despre afirmaţiile lui Donald Trump că Alianţa Nord-Atlantică ar fi "desuetă", Angela Merkel a afirmat: "Trebuie să fim conştienţi cu toţii de valoarea NATO".

"Eu cred că puterea Statelor Unite creşte şi datorită Alianţei Nord-Atlantice. Alianţa Nord-Atlantică este importantă şi pentru Statele Unite", a precizat Angela Merkel, citată de site-ul revistei Focus.

Referindu-se solicitările în sensul suplimentării bugetului pentru apărare până la nivelul de 2% din PIB, Angela Merkel a amintit că Berlinul a sporit treptat cheltuielile pentru apărare, precizând că ţinta de 2% din PIB va fi atinsă în 2024.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.