Angajaţi din cel puţin opt dintre depozitele companiei conduse de cel mai bogat om din lume sunt confirmaţi cu coronavirus

Autor: Ioana Matei Postat la 26 martie 2020 1126 afişări

Angajaţi din cel puţin opt dintre depozitele  companiei conduse de cel mai bogat om din lume sunt confirmaţi cu coronavirus

Pe măsură ce retailerul online Amazon primeşte comenzi de la oamenii aflaţi acasă în perioada pandemiei, angajaţii din cel puţin opt depozite americane ale companiei s-au îmbolnăvit de coronavirus recent, scrie huffpost.com.

Numărul mare de cazuri de COVID-19 au determinat angajaţii (şi nu numai ei) să solicite companiei să facă mai multe pentru a-şi proteja angajaţii.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat pentru Washington Post că Amazon „susţine persoanele afectate”, urmând „sfaturile autorităţilor locale şi iau măsuri extreme pentru a asigura siguranţa angajaţilor oriunde s-ar afla aceştia”.

Sute de angajaţi ai Amazon au semnat o petiţie online în care şi-au exprimat îngrijorarea pentru „lipsa de măsuri de protecţiei din cadrul companiei” şi au solicitat concediu plătit, printre altele.

Pe de altă parte, Amazon a anunţat săptămâna trecută că angajează 100.000 de oameni pentru a face faţă avalanşei de comenzi primite în perioada pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.