ANALIZĂ: România la Jocurile Olimpice de iarnă, blocată între un buget auster şi lipsa performanţelor

Postat la 06 februarie 2014 97 afişări

Federaţiile sportive din România prezente la JO de la Soci cu 24 de sportivi s-au bazat în ultimul ciclu olimpic pe un buget provenit aproape în totalitate din subvenţia de la stat, de opt ori mai mic decât cel al echipei de schi a Elveţiei, dintr-un singur an.

ANALIZĂ: România la Jocurile Olimpice de iarnă, blocată între un buget auster şi lipsa performanţelor

 La Jocurile Olimpice de iarnă s-au cristalizat două categorii de naţiuni participante: una reprezentată de statele cu tradiţie în domeniu, care îşi asigură o mare parte din venituri din contribuţii provenite din mediul privat, şi un al doilea grup format din ţări precum România, rămase parcă în vechiul bloc socialist, în care statul este principalul finanţator.

Secretarul general al Federaţiei Română de Bob şi Sanie, Florian Ţicu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai puţin de 90 la sută din bugetul anual al instituţiei este reprezentat de subvenţia de la stat. "Pentru noi sunt foarte importante fondurile care vin de la minister. În general, sumele de la MTS reprezintă cam 90 la sută din bugetul anual al Federaţiei Române de Bob şi Sanie, aşadar aceşti bani sunt extrem de importanţi pentru activitatea noastră", a declarat Ţicu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-romania-la-jocurile-olimpice-de-iarna-blocata-intre-un-buget-auster-si-lipsa-performantelor-12033011
12033011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.