ANALIZĂ: Piaţa auto din România se îndreaptă spre al cincilea an consecutiv de creştere

Postat la 21 noiembrie 2018 90 afişări

Luna octombrie a acestui an a fost cea mai bună lună octombrie din ultimii 10 ani pentru piaţa auto, care consemnează un volum al livrărilor de 18.274 unităţi, cu 19,5% mai mult decât în luna similară a anului anterior, informează APIA.

ANALIZĂ: Piaţa auto din România se îndreaptă spre al cincilea an consecutiv de creştere

Ca urmare, după 10 luni din acest an, volumul total al livrărilor de autovehicule ajunge la 153.105 unităţi, cu 20,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, acesta fiind şi cel mai mare volum al vânzărilor de automobile înregistrat în primele 10 luni în ultimii 10 ani (în 2009, primul an al recesiunii economice, se înregistrau doar 126.606 unităţi).

Pe plan european, asociaţia remarcă faptul că octombrie este a doua lună consecutivă de scădere a vânzărilor de autoturisme (-7,3%), fapt ce conduce la încetinirea ritmului de creştere a vanzărilor de autoturisme pe ansamblului celor 10 luni de până acum, aceasta fiind de doar +1,6%, după ce, la sfârşitul primelor 8 luni, aceasta era de +6,2%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
piata auto,
analiza,
romania,
livrari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.