ANALIZĂ. Critici dure pentru OMS şi liderii lumii, care ar fi putut evita catastrofa provocată de Covid

Postat la 12 mai 2021 45 afişări

ANALIZĂ. Critici dure pentru OMS şi liderii lumii, care ar fi putut evita catastrofa provocată de Covid

Un răspuns internaţional rapid ar fi putut opri focarul Covid-19 din 2019 din China, potrivit unui raport realizat de experţii Grupului Independent pentru Pregătirea şi Răspunsul la Pandemie.

Raportul critică autorităţile chineze şi OMS pentru că au fost prea lente în a recunoaşte că virusul se răspândea între oamenii din Wuhan. Cele mai dure critici s-au îndreptat către naţiunile bogate din Europa şi America de Nord.

Un răspuns internaţional rapid ar fi putut opri focarul Covid-19 din 2019 din China să devină o catastrofă globală în 2020, potrivit unui raport dur despre răspunsul liderilor mondiali şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la pandemie, notează Financial Times.

O revizuire a experţilor Grupului Independent pentru Pregătirea şi Răspunsul la Pandemie, comandată de OMS, dă lecţii pentru prevenirea viitoarelor pandemii şi face zeci de recomandări pentru reformă, inclusiv pentru OMS.

Analiza nu examinează originile Sars-Cov-2, virusul care provoacă Covid-19. Dar critică autorităţile chineze şi OMS pentru că au fost prea lente în a recunoaşte că virusul se răspândea între oamenii din Wuhan şi apoi pentru a avertiza lumea despre transmiterea de la om la om.

„Pe viitor, ar trebui utilizată de la început o abordare precaută, astfel încât să se presupună că o boală respiratorie s-ar putea răspândi de la om la om dacă nu s-a dovedit contrariul”, se arată în raport.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
critici,
analiza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.