Analiza:Alegerile pentru şefia CSM au sfârşit într-o situaţie confuză: o premieră şi un epilog amânat

Autor: Lucia Efrim - Mediafax Postat la 07 ianuarie 2013 31 afişări

Alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM au sfârşit într-o situaţie confuză, deşi prezenţa preşedintelui Băsescu ar fi trebuit să fie de bun augur pentru reconfirmarea tandemului "inversat" de conducere Alina Ghica - Oana Schmidt Hăineală.

Dacă Schmidt Hăineală a trecut testul, alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii fiind o premieră în sistemul judiciar, candidatura judecatorului Alina Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte a fost respinsă.

Mai mult, înaintea prezentării proiectului de management al Alinei Ghica, judecătorii Horaţius Dumbravă, Adrian Neacşu, Alexandru Şerban şi Marius Tudose au părăsit sala de şedinţă, nemulţumiţi fiind că aceasta şi-a prezentat candidatura doar cu douăzeci de minute înainte de şedinţa CSM. A fost o situaţie fără precedent. La scurt timp după plecarea celor patru judecători, a plecat şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CSM,
ALEGERI,
/actualitate/analiza-alegerile-pentru-sefia-csm-au-sfarsit-intr-o-situatie-confuza-o-premiera-si-un-epilog-amanat-10434643
10434643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.