Analişti: Ne aşteptăm la o creştere a preţului la petrol şi cupru în perioada următoare

Postat la 15 august 2018 50 afişări

Ne aşteptăm la încercări suplimentare de creştere a preţului şi de atingere a barierei pe termen mediu de 71,35 dolari în perioada următoare, iar nivelul de 300 de dolari al cuprului poate fi atins, a precizat Marek Paciorkowski, director Pieţe Financiare, Aforti Exchange

Analişti: Ne aşteptăm la o creştere a preţului la petrol şi cupru în perioada următoare

„Preţul petrolului este în uşoară creştere, datorită reducerii producţiei de către Arabia Saudită, care, în ciuda declaraţiilor de creştere a extracţiei, a redus în iulie 2018 nivelul producţiei la 10,3 milioane de barili pe zi (b/zi), ceea ce reprezintă o scădere cu 189.000 b/zi faţă de iunie 2018. Intrarea în vigoare a primei runde a sancţiunilor SUA asupra Irakului a avut, de asemenea, o influenţă semnificativă asupra preţului petrolului”, spune analistul Marek Paciorkowski.

Potrivit analizei, cotaţia OIL WTI (Oil West Texas Intermediate, clasa de ţiţei utilizată drept referinţă în preţul petrolului) a depăşit 69 de dolari/baril, în timp ce valoarea Brent a crescut la peste 74 de dolari/baril. Alte schimbări majore pe piaţa petrolului sunt aşteptate în ultimul trimestru al anului 2018. În noiembrie 2018, este planificată încă o serie de restricţii din partea SUA, ce vizează sectorul petrolului şi al gazului iranian, precum şi operaţiuni ale băncii centrale iraniene.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.