AMR: Cerem Guvernului să nu mai ia din fondurile virate direct către autorităţile locale

Autor: Roxana Alexe Postat la 24 noiembrie 2014 83 afişări

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită Guvernului şi Parlamentului României ca prin hotărârile de guvern sau prin legislaţie să nu mai ia din fondurile care se virează direct către bugetele locale, pentru că acest lucru afectează funcţionarea proiectelor administraţiei locale.

"Solicităm Guvernului şi Parlamentului României ca prin hotărârile de guvern sau prin legislaţie să nu ne mai ia fondurile care se virează direct către bugetele locale, pentru că nu ne putem face treaba şi localităţile noastre au de suferit", a declarat, luni, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedinte executiv al AMR.

Potrivit edilului municipiului Oradea, autorităţile locale se bazează pe anumite venituri atunci când previzionează bugetele, fonduri necesare în aşa fel încât autorităţile locale să-şi poată duce planurile la îndeplinire.

"Eventualele dezechilibre din bugetul naţional respingem să fie rezolvate pe spatele autorităţilor locale, pentru că avem, fiecare dintre localităţi, servicii publice de onorat şi avem nevoie de resursele noastre pe care le colectăm de la cetăţenii şi companiile din teritoriul pe care îl administrăm, în aşa fel încât să le putem onora ", a mai spus preşedinte executiv al AMR.

Edilul Ilie Bolojan a dat ca exemplu taxa pe stâlp, unde propunerea administraţiilor locale este ca aceasta să se colecteze direct la bugetul localităţilor, şi nu prin Ministerul de Finanţe, iar ulterior să se redistribuie către bugetele locale

"Solicitarea noastră este ca această redistribuire să nu se facă prin Ministerul de Finanţe, aşa cum se intenţionează, ci să se colecteze direct, aşa cum se colectează taxele locale pe teritoriul fiecărei localităţi, companiile urmând să plătească direct la primăria unde au aceste investiţii. În felul acesta, sunt nişte venituri certe pentru fiecare localitate, pe care fiecare şi le poate estima pe baza declaraţiilor fiscale, dacă se aplică această taxă în continuare", a spus primarul din Oradea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMR,
IMPOZIT,
CLĂDIRI
/actualitate/amr-cerem-guvernului-sa-nu-mai-ia-din-fondurile-virate-direct-catre-autoritatile-locale-13632784
13632784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.