Americanii şi armele lor: Remington iese din insolvenţă după doar două luni, ajutată de JPMorgan, Franklin şi Bank of America

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 mai 2018 1468 afişări

Americanii şi armele lor: Remington iese din insolvenţă după doar două luni, ajutată de JPMorgan, Franklin şi Bank of America

Cel mai vechi producător de arme din Statele Unite, Remington, a ieşit din insolvenţă după ce a obţinut acces mai facil la capital, potrivit CBS.

„Este dimineaţă în ţinutul Remington”, a transmis Anthony Acitelli, CEO al Remington. „Suntem încântaţi cu privire la viitor – vom face produse de calitate, ne vom servi clienţii şi vom furniza locui de muncă bune pentru angajaţii noştri”.

Cele 13 branduri ale Remington includ producători de muniţie, producător de amortizoare şi un producător de puşti cu peste 200 de ani de experienţă.

Creditorii Remington, printre care JPMorgan Chase şi Franklin Advisors vor obţine o participaţie în cadrul companiei. Bank of America şi alte şase bănci şi-au renegociat creditele în valoare totală de 193 de milioane de dolari acordate producătorului de arme.

În 2007, grupul Remington a fost cumpărat de Cerberus Capital Management, iar în ultimii 10 ani a strâns datorii de 1 miliard de dolari.

Compania a depus cererea de intrare în insolvenţă în luna martie, după un atentat armat la un liceu din Florida care a alimentat nemulţumirea activiştilor anti-arme de foc.

Declinul producătorului a fost grăbit şi în 2016 de alegerea lui Donald Trump, încât temerile cu privire la o lege de control pentru armele de foc s-au adunat rapid printre iubitorii acestora.

De asemenea, problemele au fost resimţite şi de alţi producători de arme. Profitul producătorului de arme American Outdoor Brands, fostul Smith & Wesson, a scăzut cu 90% anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arme,
insolventa,
jpmorgan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.