Amenzi de peste 200.000 de lei, date de pompieri în cluburile şi discotecile din Constanţa

Autor: Cătălin Legănel Postat la 09 noiembrie 2015 63 afişări

Pompierii au dat amenzi de peste 200.000 lei pentru nereguli constatate în urma unor controale făcute, săptămâna trecută, în cluburi şi discoteci din Constanţa, cele mai frecvente deficienţe fiind lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi cele privind organizarea apărării împotriva incendiilor

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa au anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că, în perioada 5-8 noiembrie, au fost făcute 23 de verificări inopinate la "unităţile de alimentaţie publică cu aflux mare de public pe timpul nopţii" din municipiul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Toate acţiunile de control au avut loc în cooperare cu efective ale inspectoratelor judeţene de Poliţie şi de Jandarmi Constanţa, iar dintre acestea 21 au fost efectuate pe timpul nopţii şi doar două pe timpul zilei", se precizează în comunicat.

Dintre acestea, la nouă unităţi s-a finalizat acţiunea de control, la şase acţiunea este în curs de finalizare, întrucât la momentul controlului administratorii nu au putut prezenta toate documentele solicitate, iar la opt unităţi de alimentaţie publică acţiunea de control nu s-a putut desfăşura întrucât obiectivul era închis pentru public.

În urma verificărilor, au fost constatate 36 de deficienţe, pentru care s-au aplicat sancţiuni constând în avertismente şi amenzi ce însumează aproximativ 215.000 de lei.

"Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul acţiunilor de control au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, respectiv deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" au precizat că activităţile de verificare şi reverificare vor continua şi în perioada următoare.

Controale de acest tip au fost declanşate în întreaga ţară după tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMENZI,
CLUBURI,
ISU CONSTANŢA
/actualitate/amenzi-de-peste-200-000-de-lei-date-de-pompieri-in-cluburile-si-discotecile-din-constanta-14879751
14879751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.