Amenzi de aproape 2 milioane de lei, date de inspectorii antifraudă în minivacanţa de 1 Mai

Autor: Cătălin Legănel Postat la 05 mai 2015 28 afişări

Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de aproape două milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în sumă de 200.000 de lei, în urma unor controale făcute în minivacanţa de 1 Mai în ţară, cele mai multe abateri fiind constatate în cluburile din Mamaia.

Potrivit datelor prezentate de DGAF, în perioada 1-3 mai, 605 inspectori au verificat, pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate, 457 de operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate - Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimăneşti, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moineşti, Moneasa, Putna, Tăşnad, Vama Veche, Zărneşti.

În urma controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amenzi în valoare totală de 1,965 de milioane de lei şi au confiscat venituri, numerar şi bunuri în sumă de 203.611 lei.

De asemenea, au constatat încălcări ale obligaţiei legale de utilizare a casei de marcat şi emiterea bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activităţii comerciale a 34 de puncte de lucru.

”Aceste acţiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, cât şi pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecinţelor negative ale comerţului şi prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acţiunilor de control ale Direcţiei generale antifraudă fiscală este creşterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici”, a precizat, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, coordonator al DGAF.

Din totalul operatorilor economici verificaţi, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentaţiei publice, cei mai mulţi activând în judeţul Constanţa.

Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că la agenţii economici verificaţi s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane de lei. Din cele 102 localuri controlate, aceştia au decis suspendarea activităţii comerciale a doar două dintre ele, deoarece au constatat că se încălca obligaţia de emitere a bonului fiscal.

”Acest fapt confirmă tendinţa generală de respectare a prevederilor legale privind uttilizarea casei de marcat şi emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecţi depăşind 98 la sută în această perioadă”, se mai precizează în comunicatul citat.

Inspectorii DGAF au identificat şi alte abateri de la legislaţia financiar contabilă, pentru sancţionarea cărora au dispus 138 de amenzi, în valoare de 470.000 de lei.

Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din staţiunea Mamaia, unde au fost date 81 de amenzi, în sumă totală de 280.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMENZI,
INSPECTORI ANTIFRAUDĂ,
/actualitate/amenzi-de-aproape-2-milioane-de-lei-date-de-inspectorii-antifrauda-in-minivacanta-de-1-mai-14210118
14210118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.