Amendă RECORD pentru Volkswagen în Coreea de Sud în scandalul emisiilor

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 26 noiembrie 2015 264 afişări

Coreea de Sud a amendat Volkswagen cu o sumă record de 14,1 miliarde woni (12,3 milioane dolari) şi a impus producătorului auto german să recheme în service 125.522 de vehicule, devenind prima ţară, în afară de SUA, care penalizează grupul în scandalul emisiilor în baza propriilor teste de poluare.

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a cerut Volkswagen Korea să prezinte un plan de rechemări până pe 6 ianuarie, după ce testele efectuate de autorităţi au arătat că softurile unora dintre vehiculele diesel ale grupului au manipulat testele de poluare, relatează Reuters.

Amenda echivalentă cu 12,3 milioane de dolari este cea mai aspră aplicată vreodată de autorităţile coreene unui producător auto.

"Măsurile de astăzi sunt similare cu ceea ce fac în prezent multe alte ţări. Germania a ordonat o rechemare obligatorie, în timp ce Statele Unite au început procesul de stabilire a mărimii amenzii. Este cea mai mare amendă impusă vreodată în Coreea unui producător auto, iar faptul poate afecta cota de piaţă a automobilelor importate”, a declarat Esther Yim, analist la Samsung Securities.

Autorităţile din Coreea au decis să efectuze propriile teste de poluare pentru vehiculele VW, după ce grupul a recunoscut în septembrie să a instalat pe 11 milioane de automobile diesel softuri care reduc emisiile în timpul testelor.

Automobilele care vor fi rechemate în service în Coreea de Sud sunt vehicule cu motoare diesel EA189 Euro 5, de 2 litri şi 1,6 litri, majoritatea comercializate în perioada 2008-2015.

Ministerul nu a stabilit încă dacă vehiculele VW cu motoare EA288, majoritatea modele Euro 6, manipulează nivelul emisiilor de noxe.

Testele guvernamentale pentru alte 15 modele diesel al VW vor fi finalizate până în aprilie, anunţ care amplifică incertitudinile pentru importatori.

Vânzările de automobile diesel germane au crescut în ultima perioadă în Coreea, piaţă dominată de producătorii locali, în frunte cu Hyundai şi Kia.

În octombrie însă, cota de piaţă a vehiculelor importate a scăzut de la 15,7% la 12,3%, cel mai redus nivel atins după iulie 2013, potrivit datelor Asociaţiei importatorilor şi distribuitorilor coreeni de automobile.

Vânzările VW au scăzut de la 2.901 vehicule în septembrie la numai 947 unităţi în octombrie. Între brandurile importate, cota VW a coborât luna trecută la 5,4%, de la 14,2% în septembrie.

În SUA, autorităţile din California au cerut miercuri Audi, Porsche şi Volkswagen să recheme în service peste 15.000 de vehicule cu motoare diesel de 3 litri comercializate din 2009.

VW şi Audi au recunoscut săptămâna trecută că 85.000 de automobile cu motoare diesel de 3 litri conţin trei dispozitive auxiliare de control care reglează performanţa în privinţa emisiilor şi care nu au fost dezvăluite corect autorităţilor. Unul din aceste dispozitive a fost numit de autorităţi drept un dispozitiv menit să manipuleze testele de poluare.

Anunţul a amplificat scandalul emisiilor, care a şters circa 20 de miliarde de euro din capitalizarea grupului Volkswagen.

Audi a anunţat joi că investighează angajaţi din departamentul tehnic precum şi din alte departamente, pentru a vedea dacă au manipulat în mod deliberat dispozitele de control al emisiilor, şi a suspendat doi ingineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
VOLKSWAGEN,
/actualitate/amenda-record-pentru-volkswagen-in-coreea-de-sud-in-scandalul-emisiilor-14900754
14900754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.