Ambasadorul Marii Britanii: Ieşim din Uniunea Europeană, dar vom fi un prieten pentru România

Autor: Dragos Suciu Postat la 28 ianuarie 2017 107 afişări

Ambasadorul Paul Brummell a declarat, vineri, la Alba Iulia, că Marea Britanie, fiind o ţară democratică, trebuie să respecte votul privind ieşirea din Uniunea Europeană, dar ţara sa va fi „un prieten pentru România şi alte ţări din UE”, relatează corespondentul MEDIAFAX.

„33 de milioane de persoane au votat şi majoritatea au votat pentru a ieşi. Noi, fiind o ţară democratică, trebuie să respectăm votul, deci sarcina mea este să sprijin această ieşire. Ieşim din Uniunea Europeană, nu din instituţiile UE, nu ieşim din Europa. O să fim un prieten pentru România şi pentru alte ţări din Uniunea Europeană. Un alt aspect important în sarcina mea este de a dezvolta în continuare legături. Pentru această sunt aici la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru că legăturile dintre universităţi din Marea Britanie şi România sunt foarte importante”, a spus Paul Brummell.

51,9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat, în vară, pentru ieşirea ţării din blocul comunitar.

Ambasadorul Paul Brummell a participat, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o conferinţă cu tema „stilul de conducere al Reginei Maria”, după ce joi a vizitat localitatea Roşia Montană, despre care a spus că este un ”loc deosebit, foarte frumos, foarte valoros, dar cu probleme”.

”Fiind neaprobat proiectul Roşia Montană Gold Corporation, cred că este important se găsească o soluţie, în viitor, pentru comunitate”, a spus Paul Brummell.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMBASADOR,
BREXIT,
RELATII,
romania,
prieten

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.