Ambasada SUA recomandă românilor să nu cumpere bilete de avion înainte de a primi paşaportul cu viza

Autor: Catalina Mihai Postat la 18 iunie 2015 700 afişări

Secţia Consulară a Ambasadei SUA a revenit, joi, cu noi precizări privind problemele tehnice privind tipărirea vizelor, recomandându-le românilor să nu cumpere bilete de avion sau să plătească rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza.

"Din cauza problemelor tehnice, ne găsim în imposibilitatea de a tipări vize temporare sau de imigrare. Dacă viza v-a fost aprobată, vor fi întârzieri semnificative până când vă vom putea returna paşaportul. Vă recomandăm să NU cumpăraţi bilete de avion sau să plătiţi rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza. Aceste probleme tehnice afectează toate posturile consulare la nivel global, nu doar România. Lucrăm la rezolvarea acestor probleme", se arată într-un mesaj postat joi pe site de Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Marţi, pe site-ul Ambasadei SUA a fost postat un mesaj referitor la problemele tehnice la nivel global cu care se confruntă Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport.

"Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confruntă în prezent cu probleme tehnice la nivel global în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create şi vă asigurăm că se lucrează asiduu la restabilirea funcţionalitaţii întregului sistem", se arată într-un anunţ postat, marţi, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Secţia Consulară precizează că, la momentul actual, nu poate tipări vize (de imigrare şi temporare) aprobate după data de 8 iunie 2015.

"Suplimentar, Ambasadele şi Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate după data de 9 iunie 2015", se mai arată în anunţ.

"Persoanele care au interviuri programate în perioada 14-20 iunie 2015 trebuie să efectueze o reporgramare, dacă au completat formularul DS-160 după data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmând instrucţiunile de pe acest site. Solicitanţii de viză care au completat formularul DS-160 înainte de 9 iunie 2015 pot susţine interviul deja programat", precizează Secţia Consulară a Ambasadei SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMBASADA SUA,
VIZE,
/actualitate/ambasada-sua-recomanda-romanilor-sa-nu-cumpere-bilete-de-avion-inainte-de-a-primi-pasaportul-cu-viza-14471242
14471242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.