Amazon cumpără o reţea de farmacii şi sperie toţi jucătorii din industrie. Acţiunile companiilor din farma s-au prăbuşit astăzi după anunţ

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 iunie 2018 2301 afişări

Amazon cumpără o reţea de farmacii şi sperie toţi jucătorii din industrie. Acţiunile companiilor din farma s-au prăbuşit astăzi după anunţ

Amazon a cumpărat lanţul de farmacii online PillPack într-o tranzacţie care zguduie industria medicamentelor, potrivit CNBC.

Termenii tranzacţiei nu au fost anunţaţi public, însă compania se aşteaptă să finalizeze tranzacţia în a doua jumătate a anului.

Tranzacţia este cea mai puternică confirmare de până acum cu privire la intenţiile Amazon de a intra din ce în ce mai mult în industria de sănătate. Gigantul de retail ameninţă mai multe lanţuri mari din industrie.

Retaileri precum Walgreens Boots Alliance, CVS Health şi Rite Aid şi-au văzut vânzările ameninţate în contextul în care clienţii cumpără din ce în ce mai mult de la actori din mediul online sau de la magazinele de proximitate.

Acţiunile acestor trei giganţi au scăzut astăzi la anunţarea tranzacţiei, precum şi cele ale distribuitorilor de medicamente Cardinal Health, AmerisourceBergen şi McKesson.

Acţiunile Walgreens Boots Alliance au scăzut astăzi pe bursa americană, la ora publicării materialului, cu 8,6%, cele ale CVS Health cu 9%, acţiunile Rite Aid cu 10,7%, Cardinal Health cu 7,6%, AmerisourceBergen cu 6,4% şi McKesson cu 8%.

„Da, este o declaraţie de intenţie din partea Amazon”, spune Stefano Pessina, CEO al Walgreens Boots Alliance. „Însă lumea farmaceutică este mult mai complexă decât livrarea unor anumite pastile sau pachete”.

PillPack, care organizează şi livrează pachete de medicamente către consumatori, are licenţă de funcţionare în 49 de state. Compania a fost în discuţii şi cu Walmart pentru o posibilă achiziţie.

Amazon vinde deja medicamente ale actorilor privaţi din piaţă prin parteneriatul cu Perrigo şi a obţinut licenţă farmaceutică în câteva state. În plus, are licenţă de a distribui aparatură medicală aproape în fiecare stat.

„Echipa vizionară a PillPack vine cu o combinaţie de experienţă farmaceutică vastă şi o înclinaţie spre tehnologie”, spune Jeff Wilke, CEO al segmentului de consum din cadrul Amazon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
industrie,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.