Amazon, acuzat de exploatarea angajaţilor de la fabrica din China care produce boxa smart Alexa. Ce dezvăluie raportul China Labor Watch din New York

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 10 iunie 2018 205 afişări

Un ONG solicită Amazon să îmbunătăţească condiţiile muncitorilor care fabrică Echo şi Kindle în China, reînnoind ideea că CEO-ul Jeff Bezos ar fi devenit cel mai bogat om din lume pe spatele angajaţilor cu salarii mici, relatează Bloomberg.

Organizaţia non-guvernamentală China Labor Watch din New York a lansat în acest weekend un raport, după o investigaţie de nouă luni a condiţiilor de muncă din fabrica din oraşul Hengyang, deţinută de Hon Hai Precision Industry Co., cunoscută drept Foxconn, care produce pentru Amazon.

Raportul a oferit imagini din companie, legate de modul în care Amazon produce boxele Echo activate de voce (Alexa), la un preţ de producţie de 40 de dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMAZON,
ALEXA,
ANGAJAŢI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.