Am scăpat de timbrul de mediu, vin alte taxe. Vezi care sunt acestea

Postat la 25 februarie 2017 2436 afişări

Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit cu vigneta, care va avea o valoare diferenţiată în funcţie de noxele maşinii sau de un sticker color ce va depinde de nivelul de poluare, acestea fiind două dintre variantele luate în discuţie, au declarat surse din ministerul Mediului pentru MEDIAFAX.

Am scăpat de timbrul de mediu, vin alte taxe. Vezi care sunt acestea

Printre variantele discutate să ia locul timbrului de mediu, desfiinţat în data de 1 februarie 2017, se află vigneta, ce ar urma să fie plătită de toţi şoferii şi să aibă o valoare diferenţiată, în funcţie de nivelul noxelor şi al capacităţii cilindrice a motorului maşinii.

O altă variantă de lucru o reprezintă stickerul colorat, care va permite conducătorilor auto să intre în anumite zone ale oraşului, metodă practicată şi în Franţa. Culoarea stickerului va indica nivelul de poluare a maşinii, au declarat surse din ministerul Mediului pentru MEDIAFAX.

Ministrul Mediului, Daniel Constatin, a anunţat, într-o declaraţie EXCLUSIV pentru MEDIAFAX că a făcut "o analiză în aceste zile în cadrul grupului de lucru pe care l-am format. (...)Sunt trei sisteme în momentul de faţă, există anumite ţări care percep o anumită taxă la înmatriculare sub o diversă formă, această taxă sigur că a fost aplicată cu mulţi ani în urmă şi ea nu a fost aplicată în mod discriminatoriu, de aceea nu a fost atacată în aceste state. A doua formă este un impozit care se plăteşte anual în funcţie de capacitatea cilindrică şi de emisiile de CO2. Există şi a treia formă care este întărită în momentul de faţă şi care reprezintă o taxă suplimentară de combustibil, când plăteşti combustibilul o parte din taxa respectivă se duce către fondul de mediu".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.