Am scăpat cu bine şi de 2013

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 februarie 2014 66 afişări

România a încheiat anul trecut cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB, în ţinta asumată cu FMI şi UE, ca efect al reducerii cu 0,9% atât a ponderii cheltuielilor în PIB, cât şi a ponderii veniturilor. Ca de obicei, ultima lună a recuperat teren în materie de deficit: la finele lui noiembrie, deficitul era de numai 1,56% din PIB.

Am scăpat cu bine şi de 2013

Pentru anul curent, ţinta de deficit asumată cu FMI este de 2,5% din PIB. "Ne aşteptăm ca Guvernul să evite derapaje fiscale majore în 2014 şi să menţină deficitul sub 3% din PIB, conform cu angajamentele externe", notează analiştii Raiffeisen, adăugând că e de aşteptat ca principalul punct de interes al investitorilor să se deplaseze însă acum spre aplicarea reformelor structurale şi folosirea fondurilor europene, factori de bază în ameliorarea potenţialului de creştere a economiei şi în menţinerea sănătăţii finanţelor publice pe termen mediu şi lung.

Analiştii Raiffeisen se aşteaptă ca exporturile, consumul privat, investiţiile private şi cele publice cu fonduri europene să fie mai mari în 2014, astfel încât creşterea economică ar urma să se situeze în jur de 2,4%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/am-scapat-cu-bine-si-de-2013-12008424
12008424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.