Alro asteapta (probabil) toamna ca sa revina la Bursa

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 iulie 2011 16 afişări

In lunile din urma a plouat din toate partile cu declaratii optimiste despre un an bursier marcat de cateva oferte importante de actiuni, aspirand sa atraga sume mari de bani (Petrom – 500 de milioane de euro pe putin, Alro – 200 de milioane, Transelectrica si Transgaz – cate 100 de milioane fiecare).

Anticiparea unei reticente mai mari fata de risc a investitorilor, inevitabila intr-un context international marcat de criza greceasca, i-a facut insa pe proprietarii rusi ai producatorului de aluminiu Alro sa amane oferta, "probabil" pentru toamna. Compania Vimetco, care detine pachetul majoritar al Alro, avea in plan sa vanda un pachet de 20,96% din actiunile combinatului din Slatina.

"Oferta publica secundara a Alro va fi lansata cel mai devreme in ultimul trimestru al anului, depinzand de succesul ofertei Petrom, programata pentru iulie. Perceptia in general a investitorilor fata de viitoarele lansari la BVB va fi influentata de rezultatele ofertei Petrom, in valoare de cel putin 500 de milioane de euro", a comentat Mihai Caruntu, analist al BCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
Alro,
SPO,
Vimetco,
oferta,
BVB,
Petrom,
amanare,
piata de capital
/actualitate/alro-asteapta-probabil-toamna-ca-sa-revina-la-bursa-8427915
8427915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.