Allergan, producătorul Botox, a primit o ofertă de preluare de 47 miliarde de dolari

Postat la 23 aprilie 2014 36 afişări

Compania canadiană Valeant Pharmaceuticals International şi investitorul Bill Ackman oferă 47 de miliarde de dolari pentru compania Allergen, producătorul Botox, propunere care ar putea duce la formarea unuia dintre cele mai mari grupuri farmaceutice la nivel mondial, relatează Reuters.

Allergan, producătorul Botox, a primit o ofertă de preluare de 47 miliarde de dolari

 Allergan fabrică produsul neurologic Botox, utilizat în tratarea unor boli asociate cu supraactivitatea musculară. Compania deţine mărcile de medicamente Botox Cosmetics şi Vistabel, folosite la atenuarea ridurilor.

Oferta, dacă va fi acceptată, va reuni două companii farmaceutice de dimensiuni medii, cu experienţă în domeniul produselor de îngrijire a pielii şi a ochilor.

Compania Pershing Square Capital Management, a investitorului Bill Ackman, este cel mai mare acţionar al Allergan, cu o participaţie de 9,7%, şi a dezvăluit într-un comunicat că susţine oferta care evaluează compania americană la 152,88 dolari pe acţiuni, cu peste 7% faţă de preţul de la închiderea de luni a bursei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/allergan-producatorul-botox-a-primit-o-oferta-de-preluare-de-47-miliarde-de-dolari-12509103
12509103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.