Ale cui drone zboară deasupra centralelor nucleare franceze?

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 octombrie 2014 255 afişări

Întrebarea nu ne aparţine, ci a fost pusă de ministrul frnacez de interne Bernard Cazeneuve, care a anunţat astăzi că o investigaţie a fost lansată, pentru a afla responsabilii şi pentru a neutraliza dispozitivele.

Ale cui drone zboară deasupra centralelor nucleare franceze?

Compania EDF, care operează 58 de reactoare în Franţa, a anunţat că au fost zărite, în ultimele săptămâni, un număr de drone zburând peste şapte din centralele sale, noaptea târziu sau în zori. Nu s-au înregistrat pagube, dar compania făcut o plângere la poliţie, pentru că legea interzice zborurile sub 1000 de metri şi într-un spaţiu cu diametrul de cinci kilometri în jurul centralei.

Primele acuzaţii s-au îndreptat către Greenpeace, dar organizaţia a negat. Cu toate acestea, Greenpeace a folosit, de fapt, drone, în trecut, în campaniile sale privind securitatea nucleară franceză, iar urmarea a fost că EDF a cheltuit multe milioane de euro în sisteme de securitate.

Acum este destul de greu de spus dacă dronele aparţin militanţilor ecologişti, altei grupări sau vreunei organizaţii teroriste. Franţa este o mare putere nucleară şi este chiar interesant dacă investigaţia ministrului Cazeneuve va avea vreun rezultat public, palpabil.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ale-cui-drone-zboara-deasupra-centralelor-nucleare-franceze-13480063
13480063
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.