Aldo Sarabia, membru al trupei mexicane Banda el Recodo, a fost împuşcat mortal

Autor: Bogdan Enache Postat la 23 octombrie 2014 57 afişări

Cântăreţul mexican Aldo Sarabia, membru al celebrei trupe de muzică tradiţională Banda el Recodo, a fost găsit mort, împuşcat în gât, miercuri, în staţiunea turistică Mazatlan din nord-vestul Mexicului, o regiune cunoscută pentru problemele provocate de cartelurile de droguri.

Anunţul privind decesul artistului a fost făcut de membrii Banda el Recodo şi de autorităţile din Mazatlan.

Aldo Sarabia, care cânta la tubă, a fost dat dispărut săptămâna trecută.

Moartea lui Sarabia este cel mai recent caz dintr-o serie de asasinate şi posibile masacre care au avut loc în Mexic în ultimele luni, evenimente care au pus în umbră eforturile preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto de a concentra atenţia publică asupra reformelor economice, în locul evenimentelor violente barbare.

Decesul lui Sarabia este investigat de autorităţi şi considerat o crimă, potrivit unei surse de pe lângă procuratura statului mexican Sinaloa.

Potrivit relatărilor presei mexicane, cadavrul artistului prezenta semne de violenţă.

"Aldo, deşi suntem devastaţi că te-am pierdut, viaţa ne forţează să fim puternici şi să găsim alinare în momentele frumoase pe care le-am trăit alături de tine", au spus membrii Banda el Recodo, într-o declaraţie publicată pe contul grupului de pe platforma online Twitter.

Statul mexican Sinaloa este centrul traficului de droguri din Mexic şi regiunea natală a lui Joaquin "El Chapo" Guzman, cel mai căutat baron al drogurilor din lume, până la arestarea lui din luna februarie, când liderul interlop a fost prins în oraşul Mazatlan.

Muzicienii, dintre care mulţi câştigă bani scriind balade cunoscute drept "narcocorridos", lăudând puterea şi priceperea traficanţilor locali de droguri, sunt adesea ucişi în nordul Mexicului.

Circa 100.000 de oameni au fost ucişi în Mexic, crimele fiind legate de traficul de droguri, din 2007, când preşedintele de atunci al ţării, Felipe Calderon, a demarat o ofensivă militară contra cartelurilor care se luptă pentru supremaţie.

Pena Nieto a devenit preşedinte în 2012, angajându-se să scadă nivelul violenţei legate de droguri, care a cauzat o imagine negativă Mexicului la nivel internaţional. Potrivit datelor oficiale ale guvernului mexican, rata asasinatelor a scăzut în mandatul actualului lider de la Ciudad de Mexico, dar numărul de infracţiuni, precum răpirile şi delapidarea, a crescut.

Un număr de scandaluri recente, inclusiv dispariţia, luna trecută, a 43 de studenţi, despre care autorităţile federale spun că au fost răpiţi de poliţişti locali corupţi, a scăzut şi mai mult nivelul de încredere în siguranţa promisă de Pena Nieto.

Banda el Recodo de Don Cruz Lizarraga, după cum este intitulată oficial formaţia din care a făcut parte Aldo Sarabia, este foarte cunoscută şi apreciată în comunităţile de migranţi mexicani din Statele Unite, având un stil bazat pe muzica realizată cu instrumente de suflat din nordul Mexicului, care are rădăcini în polca germană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALDO SARABIA,
BANDA EL RECODO,
DECES
/actualitate/aldo-sarabia-membru-al-trupei-mexicane-banda-el-recodo-a-fost-impuscat-mortal-13445346
13445346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.