ALDE le-a propus partidelor să demisioneze din Parlament pentru anticipate

Postat la 26 iulie 2016 201 afişări

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a propus marţi ca toţi parlamentarii, de la toate partidele politice, să demisioneze pentru a se putea organiza alegeri anticipate mai devreme de luna decembrie pentru a avea o prezenţă mai ridicată.

ALDE le-a propus partidelor să demisioneze din Parlament pentru anticipate

 ''Singura soluţie pe care am identificat-o este aceea de a ajunge la un acord între toate partidele politice să organizăm alegeri anticipate mai devreme. Este singura soluţie ca toţi membrii parlamentului să-şi dea demisia şi să avem alegeri în luna octombrie sau noiembrie. Cred că ar fi un lucru util şi parlamentarii ALDE sunt gata să facă acest lucru'', a declarat Daniel Constantin.

El a precizat că Guvernul a trimis către ALDE ''un material'' prin care propune datele de 4 sau 11 decembrie pentru alegerile parlamentare.

''Ambele variante sunt proaste. Pe 4 există riscul, având în vedere că pe 1 decembrie avem Ziua Naţională, pe 6 decembrie o sărbătoare mare a creştinilor ortodocşi, există riscul să avem o participare redusă la vot. Pe 11 decembrie există riscul să avem, nu ştiu, o vreme dificilă şi atunci să avem zăpezi şi atunci să nu avem o participare de asemenea masivă la vot'', a argumentat Daniel Constantin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.