Al doilea "pod al prieteniei", inaugurat până la sfârşitul anului: Ponta şi premierul bulgar vor fi primii care se vor plimba pe podul Calafat-Vidin

Postat la 18 octombrie 2012 45 afişări

Premierul bulgar Boyko Borisov şi premierul român Victor Ponta vor fi primii care vor parcurge, în mod oficial, podul de la Calafat-Vidin, care în acest moment este aproape finalizat, scrie Novinite.

Borisov a anunţat că miercurea viitoare, pe 24 octombrie, va parcurge alături de Ponta cel de-al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria. "Podul este aproape finalizat, astfel că poate fi parcurs (de la un capăt la altul - n.red.), şi am decis să facem acest lucru alături de premierul Ponta", a declarat Borisov. Cel de-al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria va fi deschis până la finalul acestui an, mai scrie Novinite. Borisov a fost ieri la Bucureşti pentru a participa la congresul Partidului Popular European. Premierul bulgar a anunţat că la evenimentul de miercurea viitoare va fi prezent şi Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională. Podul Calafat-Vidin, construit în parteneriat de statul bulgar şi statul român, este în întârziere cu circa doi ani faţă de termenul de finalizare estimat iniţial.

Realizarea acestui pod este extrem de importantă în special pentru transportatorii de mărfuri, care vor reuşi astfel să ajungă din statele din vest mult mai repede către parte de sud-est a Europei, în Peninsula Balcanică, economisind timp şi resurse. Costul construcţiei podului este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească plăteşte circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului român, potrivit informaţiilor care apar pe site-ul oficial al podului.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
bulgaria,
pod,
infrastructura,
dunare
/actualitate/al-doilea-pod-al-prieteniei-inaugurat-pana-la-sfarsitul-anului-ponta-si-premierul-bulgar-vor-fi-primii-care-se-vor-plimba-pe-podul-calafat-vidin-10241489
10241489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.