Airbus Helicopters caută producători români de echipamente

Autor: Ioana Matei Postat la 24 octombrie 2016 296 afişări

Airbus Helicopters caută producători români de echipamente

Airbus Helicopters doreşte să creeze în România un cluster de furnizori care să livreze soluţii şi echipamente pentru Airbus Helicopters, a anunţat compania în timpul unei întâlniri cu 70 de firme care a avut loc la sediul noii fabrici din Ghimbav.

 „Suntem nerăbdători să începem să producem în România elicopterul H215. Suntem impresionaţi de interesul manifestat de furnizorii români de a lucra cu noi. Credem în capacitatea lor de a livra calitate în condiţii de cost optime şi cu respectarea termenelor şi abia aşteptăm să lucrăm împreună pentru a spori competenţele acestora. Scopul nostru este să dezvoltăm în România un lanţ de aprovizionare care să deservească nu doar elicopterele produse de Airbus Helicopters Industries în România, dar şi reţeaua noastră globală”, a spus Serge Durand, Director general al Airbus Helicopters Industries.

La întâlnirea cu Airbus Helicopters au participat, printre altele, companii precum Aerostar, Aeroteh, Romtehnica, IAR, Electromagnetica, Alro Slatina, IMSAT, Turbomecanica, Sonovision Romania, Siemens.

 „Suntem pregătiţi să începem producţia de elicoptere H215 aici, la Braşov, de îndată ce vom avea o comandă semnificativă care să asigure fluxul minim de producţie necesar rodajului industrial”, a mai spus Serge Durand.

H215 este un elicopter construit cu mândrie în România, un aparat de zbor robust şi rentabil, potrivit pentru o gamă largă de misiuni precum cele utilitare, operaţiuni ONU de menţinere a păcii, misiuni logistice şi de suport, inclusiv militare (H215 M), potrivit comunicatului de presă trimis de reprezentanţii companiei. Certificat atât de EASA (Agenţia Europeană pentru Siguranţă în Aviaţie) cât şi de FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA), elicopterul H215 este echipat cu cele mai moderne tehnologii, îndeplinind cele mai recente condiţii de siguranţă. În particular, H215 poate zbura sigur în condiţii de vizibilitate degradată datorită pilotului automat în patru axe.

 „Industria aeronautică din România se bucură de experienţă şi competenţă şi noi ne aflăm aici pentru a-i ajuta pe furnizorii locali să consolideze aceste capabilităţi şi să se dezvolte, cu scopul final, comun de a crea împreună un produs de calitate, realizat în România. Nu este un început, ci mai degrabă o continuare a cooperării istorice bogate a Airbus cu furnizorii români. Sunt optimist”, a spus Franck Micholet, Vice-preşedinte, Director  Sisteme Dinamice şi Achiziţii Strategice la Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters, o divizie a Airbus Group, furnizează cele mai eficiente soluţii civile şi militare pentru elicoptere la nivel mondial. Actuala sa flotă cuprinde aproape 12.000 de elicoptere operate de mai mult de 3000 de clienţi din 154 de ţări. Airbus Helicopters angajează mai mult de 22.000 de oameni în întreaga lume iar în 2015 a generat venituri de 6,8 miliarde de euro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.